Декоративни техники

VELATURA

VELATURA - Систем на едноставна апликација, каде thetypical nuvolato и chiaroscuro ефектите од velatura преовладуваат над мазна база. Идеален за украсување на ѕидни површини на куќи и згради кои имаат за цел создавање класика, антички изглед .

TRAVERTINO classic

TRAVERTINO classic - Минерален декоративен материјал на база на поликолор за внатрешна и надворешна употреба. Овој материјал комбинира стар метод за заштита на малтерот и нов концепт на декорирање на ѕидните површини. Идеален е за заштита и декорирање на старите саркални објекти и старите престижни изданија. Меѓутоа идеално се бклопува и во модерните ентериери, каде што се бара глатка, мека форма на природен полиран камен. Со еден потег добиваме ефект на на камен, воедно можеме и да бираме необични или рапав на дебелина која што ја посакуваме.

STUCCOMARMO

STUCCOMARMO - Природен декоративен покривен материјал во смеса, произведен на основа на искуства и стари формули, а со додавање нови технологии. Се постигнува ефект на мермер, типичен за венецијански стил од осумнаесетиот век. Овозможува комплетна пропустливост и спречува појава на влага, така што може да се нанесе и во ентериер и на фасада.

VELATURA RUSTICA

VELATURA RUSTICA - Идеален за кантри - стил на ентериери .Исто така погоден за употреба во надворешноста (историски области, вили и палати),каде се бара антички изглед и чувство на velatura silossanica, се карактеризира со полутранспарентен квалитет и типична chiaroscuro ефект на velatura.

ZEPHYRO

ZEPHYRO - Елегантен крај кој е карактеристичен со специфичен металик рефлекс и мокронски делови на песок кои штрчат и даваат ефект на преломување на светлината како и фантастичен перласт изглед. Дава многу пријатно чувство на допир и благодарение на своите специјални карактеристики Zephyro гарантира одлична флексибилност за време на нанесувањето и овозможува креирање на елегантни површини во класично и модерно опкружување.

NAHIR

NAHIR - Еластичен материјал за ѕидови и плафони, кој Ви овозможува да ги декорирате површините во облик на разни релјефни апликации со необична убавина и можност за работа.
Лесно се нанесува, остава меко чувство на допир. Nahir може да се користи во бели тонови (бази) за да се добие бараниот релјеф се до дебелина од 5мм. Исто така, материјалот може да се тонираи така да се нанесува на ѕидот.

KRYSTALIA

KRYSTALIA - Волшебниот допир на кристално конечно пристигна на вашиот ѕидови! Благородни минерали, благодарение на својата геометриска форма, се во состојба да пренесат навистина импресивнa рефлексија на светлината. Дали некогаш сте замислиле таков декоративен ефект? Отворете ги очите, Kristalia е пред вас!

DECORA

DECORA - Декоративна боја со бели точки кои даваат антички завршен изглед за површини во ентериерот. Овозможува јасни темни и груби површини изедначени од содржината на белите флеки во материјалот. Decora’ е перива боја после отприлика 3 недели од моментот на нанесување, не е запалива и гарантира одлична изедначеност.

DECORA’ DELUXE

DECORA’ DELUXE - Декоративна боја со перласти ефект, за ентериери, многу лесна за работа и нанесување, се одликува со изузетна убавина и специјални ефекти. Најдобра слика се постигнува со контраст на светли и темни тонови во мешавина на перласт сјај и мат точки – флека по цела површина. Оваа одлична мешавина на декор и боја ја прави практична и незаменлива. Decora’ deluxe е перлива после 3 недели од моментот на нанесувањето, незапалива и дава добра отпорност на перманентно прскање со вода.

COCCIO PESTO

COCCIO PESTO - Природен декоративен покривен материјал во смеса благодарение на комбинација на стари рецепти и нови технологии, овозможува точкаст ефект на мермер и полумат со убави сенки направени од “пукање”на специјални зрна од цигли. Може да се нанесува во ентериер и на фасади. Благодарение на финалниот изглед, може да се користи во сите престижни ентериери.

ARTHE METAL

ARTHE METAL - Метален ефект за топ класа декорација. Изучуван во секој мал детал, ArtheMetal може да се пофали со 4 спектакуларни ефекти: елегантен и оригинален златни листови ефект, атрактивна Frisè ефект, едноставен, но сугестивен Pennellato Ефект и неповторлива Rigato ефект. ArtheMetal, стил за вистински експерти!

CARAVAGGIO

CARAVAGGIO - Декоративен материјал на ѕид, нетоксичен кој не пожолтува со текот времето. Исто така, одличен е на отпорност на габи , а при тоа и добро мириса. Благодарејќи на финалниот изглед Caravaggio е погоден и за јавни и за приватни простории, како и за престижни вили. Овој материјал ги комбинира особините на Венецијанскиот штуко материјал, мек и едноставен ефект на плишани ѕидни облоги.